KNJIGA

Priče iz šume Striborove

KNJIGA JE RASPRODANA

Knjiga koja je nastala iz čiste znatiželje u želji da u vama probudi znatiželju.

Pet stotina stranica literarne šetnje kroz biljke koje su inspirirale lijekove i navike koje danas poznajemo, kroz otkrića bitnih za našu fiziologiju i važnosti mikroorganizama u našem životu.

Rezultat mojeg višegodišnjeg istraživanja, ali i cjeloživotnog iskustva još od najmlađe dobi u okruženju obitelji Katzler u Karlovcu, pa sve do današnjeg savjetovanja pacijenata. Uključeno je moje profesionalno radno iskustvo, bavljenje aromaterapijom i fitoterapijom, te mikronutricijom.

Puno je motiva iz kojih je knjiga nastala. Znanost i njena povijest su fascinantni poput bajki i htio sam ispreplesti priče od virusa i bakterija do biljnog svijeta kojeg volim.
Motiv mi je bio udahnuti emotivnost u suho područje znanosti lišeno emocija.
Motiv mi je bio i edukacija i borba protiv Dunning-Krugerova efekta, od smrznutih sibirskih virusa i četinjača Kanade do biljaka poput kele i omega-3 kiselina.

Jedna od najvećih redefinicija čovjeka s filozofskog, medicinskog, biološkog i sociološkog aspekta je da čovjek nije samo jedna od vrsta, on je ekološka zajednica, baš kao šuma ili livada.

U knjizi govorim i o prirodnim molekulama koje su inspiracija za nalaženje novih lijekova. Stare legende o biljkama uvijek su odraz ljudskog duha. U njima možemo naći sebe, ali možemo pronaći i biljke koje se i danas koriste kao čajevi. Neki su još popularni, neke je pregazilo vrijeme, ali mudrost priča ostaje.

Knjiga sadrži i tekstove o rijetkim, zanimljivim biljkama koje vrijedi upoznati i otkriti njihova brojna svojstva. Opisujem i lijekove koji djeluju na više molekularnih ciljeva (Multiple target approach) te dolaze na vrata medicine kao budućnost.

U znanstvenom smislu ljekovite biljke doživljavaju pravu poplavu novih saznanja i u godinama koje dolaze puno će toga sjesti na svoje mjesto.
Nisu biljke samo lijek. Njihova puno veća zadaća u današnjem svijetu je preventivna medicina.

Knjiga je ovlaš osobna, koliko i duboko osobna.

“Kao što znamo, postoji određena vrsta lijenog zadovoljstva u nepotrebnoj erudiciji”, napisao je Jorge Luis Borges u Priručniku fantastične zoologije. Danas nam je takva erudicija potrebna.

KNJIGA JE RASPRODANA

250,00 kuna

Ova vrijedna knjiga od pet stotina stranica rezultat je višegodišnjeg autorovog istraživanja, ali i cjeloživotnog iskustva. Motiv mu je bio udahnuti emotivnost u nekima suho područje znanosti lišeno emocija i u tome je obavio maestralan posao.

Pogledajte u knjigu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.