KNJIGA

Striborova ljekarna
Knjiga Striborova ljekarna naslovnica

RASPRODANO

STRIBOROVA LJEKARNA

Arapski filozof, liječnik i znanstvenik Ibn-Sina (Avicena) napisao je u XI. stoljeću Knjigu iscjeljenja (Sufficientia). Mudri Avicena prvi je posegnuo za clickbaitom, naslovom koji poziva na čitanje. Knjiga iscjeljenja nije sadržavala formule za liječenje, usprkos sugestibilnom naslovu, već je bila udžbenik prirodnih znanosti, od kemije do geologije. Njome se željelo ljude iscijeliti od neznanja.

Tisuću godina kasnije nastala je prava inflacija podataka koje ljudski mozak ne može procesirati, a kamoli zapamtiti. Ljudi se utapaju u informacijama, jedva glavu drže iznad vode i hvataju zrak. Izgube se, ljutiti i uplašeni.

Nije mi cilj ovom knjigom nabacati vam još podataka, već probuditi dobar osjećaj. Svaki podatak ima i osobnu refleksiju, osobni komadić smisla.

Želim vam da nađete smisao.

KNJIGA JE RASPRODANA

Nemoguće je sve proučiti, nemoguće je sve iskoristiti na plitkim razinama.
Šećući šumom nećete moći opaziti svako stablo, a kroz masu stabala ne vidite obrise šume, gdje počinju skriveni proplanci, a gdje se upada u blato.
Pročitajte nasumično pokoju priču, svijet se sastoji od bezbrojnih komadića slagalice. U svakom treba uživati kao u dobrom vinu.
Želim vam samo inspiraciju da tragate dalje sami.
Upalite petrolejku, ugasite svjetla, pročitajte priču i krenite u traganje.

RASPRODANO

Pogledaj knjigu

RASPRODANO

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.