Plurol Diisostearique CG

INCI: Polyglyceryl-3 Diisostearate

Namjena: emulzije tipa VU, koemulgator za emulzije tipa UV. Kozmetika za zaštitu od sunca, kozmetika za bebe, njega suhe i jako suhe kože.

Prednosti: Masni, zaštitni emulgator koji se može koristiti za spravljanje emulzija hladnim i toplim postupkom. Teksturno sličan Ewocream emulgatoru.

Nedostaci: Teksturno dosta težak i ljepljiv. Uglavnom potrebni koemulgatori i drugi emulgatori.

Sukladnost COSMOS standardu: da, Ecocert certifikat

HLB vrijednost: 4,5

Plurol Diistearique CG primarno je dizajniran za emulzije tipa VU. Njegov kemijski koncept, vezanje masnih kiselina za poliglicerol, upoznajemo i kod Emulium Kappa, Prolix RB i Ewocream. Plurol Diistearique CG na triglicerolu sadrži vezanu izostearinsku kiselinu koja je lipofilni dio molekule, a poliglicerol je hidrofilni dio molekule.

plurol diisostearique

To je tekući gotovo prozirni emulgator konzistencije meda. Teksturno je sličan Sinerginom Ewocreamu, u početku težak i ljepljiv a kasnije zaštitni, ne odveć težak i glatko okluzivni. Ipak, Plurol Diistearique CG ćete koristiti kada upoznate svijet formulacijski jednostavnijih emulgatora kao što su Phytocream 2000 ili Emulium Kappa. Gotovo ga je nemoguće koristiti kao samostalni emulgator i zahtijevat će prisustvo drugih emulgatora ili koemulgatora, te katkad i gel faze. Kao i kod Ewocreama, sugeriram inverziju filozofije i korištenje za emulzije u kojima prevladava vodena faza. Naravno, zbog toga ćemo morati posegnuti i za drugim emulgatorima više HLB vrijednosti koje ćemo s njima kombinirati. Kao i Ewocream, emulzije budu stabilizirane magnezij-sulfat heptahidratom kojeg se dodaje 0,5-1% u vodenu fazu a konzistencija modificirana magnezij-stearatom. Ovisno o drugom emulgatoru emulzije su konzistencije gustog i hranjivog mlijeka i idealan je za emulzije za suhu kožu i njegu dječje kože. Sugerirani udio je 2-6%. Tvrtka Gattefossé sugerira kombinaciju sa sukroesterima niže HLB vrijednosti.

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.