Plurol Diisostearique CG

INCI: Polyglyceryl-3 Diisostearate

Namjena: emulzije tipa VU, koemulgator za emulzije tipa UV. Kozmetika za zaštitu od sunca, kozmetika za bebe, njega suhe i jako suhe kože.

Prednosti: Masni, zaštitni emulgator koji se može koristiti za spravljanje emulzija hladnim i toplim postupkom. Teksturno sličan Ewocream emulgatoru.

Nedostaci: Teksturno dosta težak i ljepljiv. Uglavnom potrebni koemulgatori i drugi emulgatori.

Sukladnost COSMOS standardu: da, Ecocert certifikat

HLB vrijednost: 4,5

Plurol Diistearique CG primarno je dizajniran za emulzije tipa VU. Njegov kemijski koncept, vezanje masnih kiselina za poliglicerol, upoznajemo i kod Emulium Kappa, Prolix RB i Ewocream. Plurol Diistearique CG na triglicerolu sadrži vezanu izostearinsku kiselinu koja je lipofilni dio molekule, a poliglicerol je hidrofilni dio molekule.

plurol diisostearique

To je tekući gotovo prozirni emulgator konzistencije meda. Teksturno je sličan Sinerginom Ewocreamu, u početku težak i ljepljiv a kasnije zaštitni, ne odveć težak i glatko okluzivni. Ipak, Plurol Diistearique CG ćete koristiti kada upoznate svijet formulacijski jednostavnijih emulgatora kao što su Phytocream 2000 ili Emulium Kappa. Gotovo ga je nemoguće koristiti kao samostalni emulgator i zahtijevat će prisustvo drugih emulgatora ili koemulgatora, te katkad i gel faze. Kao i kod Ewocreama, sugeriram inverziju filozofije i korištenje za emulzije u kojima prevladava vodena faza. Naravno, zbog toga ćemo morati posegnuti i za drugim emulgatorima više HLB vrijednosti koje ćemo s njima kombinirati. Kao i Ewocream, emulzije budu stabilizirane magnezij-sulfat heptahidratom kojeg se dodaje 0,5-1% u vodenu fazu a konzistencija modificirana magnezij-stearatom. Ovisno o drugom emulgatoru emulzije su konzistencije gustog i hranjivog mlijeka i idealan je za emulzije za suhu kožu i njegu dječje kože. Sugerirani udio je 2-6%. Tvrtka Gattefossé sugerira kombinaciju sa sukroesterima niže HLB vrijednosti.

Podijeli znanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

PREDAVANJE U ZAGREBU: IMUNITET

dr. sc. Stribor Marković, mag. pharm.
04.12.2019. u 18h
Chromosov toranj, Zagreb

PRIČE IZ ŠUME STRIBOROVE

Stribor Marković
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.