Ulja za kožu

Najjednostavnija za spravljanje i primjenu, najkoncentriranija, najbolja za suhu kožu… Drugim riječima, sve naj. No, ovo je najteže i najveće poglavlje i tu ćemo jako dobro zastati, jer su biljna ulja temelj prirodne kozmetike i ishrane kože i izvana. Čak i ako ne volite osjećaj ulja na koži, bez njih ne možemo zamisliti kasnije poglavlje emulzijskih sustava, bez biljnih ulja nema uljnih macerata o kojima sam već pisao, bez njima nema maslaca, balzama i melema… Jesu li ulja za kožu nužno masna? Da. No, jesu li uvijek neugodno masna? Ne. Puno je malih trikova, od odabira ulja, do korištenja prirodnih pojačivača apsorpcije. Ulja su nezamjenjiva kod suhe kože, ali mogu biti vrlo zanimljiva i kod mješovite i masne kože. Veliko poglavlje i za mene zahtjevno jer je broj biljnih ulja koja su vam dostupna već postao ogroman. U biljnim uljima naučit ćemo i maslace, ionako su na Grenlandu sva naša biljna ulja maslaci. Bacite se na učenje i igranje. Do sada smo u poglavljima uglavnom prolazili naš vodeni dio. Sada je vrijeme za hommage našem masnom dijelu kojeg se katkad sramimo, a bez njega nema života.

Podijeli

E - KNJIGE

Striborova ljekarna

Pročitajte nasumično pokoju priču, svijet se sastoji od bezbrojnih komadića slagalice. U svakom treba uživati kao u dobrom vinu.

Želim vam samo inspiraciju da tragate dalje sami.

Priče iz šume Striborove

Puno je motiva iz kojih je knjiga nastala. Znanost i njena povijest su fascinantni poput bajki i htio sam ispreplesti priče od virusa i bakterija do biljnog svijeta kojeg volim.

Motiv mi je bio udahnuti emotivnost u suho područje znanosti lišeno emocija.

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top