Povijest i razvoj medicine i korištenja ljekovitih biljaka

Razvoj korištenja ljekovitih biljaka ide ruku pod ruku ne samo s razvojem medicine, već i razvojem drugih prirodnih znanosti te filozofije i religija. Na sljedećim tematskim cjelinama možete naći kratku povijest medicine, korištenja ljekovitih biljaka i znanosti općenito s najzaslužnijim imenima za njihov razvoj.

Od starog Egipta i prvih pisanih tragova čovjeka uopće, liječenje i spiritualne teme bile su uvijek u žiži interesa, a kroz njih i prva djela u kozmetologiji, kirurgiji, ginekologiji, kemiji i svim drugim disciplinama koje danas prepoznajemo kao zasebne kategorije. Fascinantan je razvoj iz kojeg se vidi jasna težnja racionalnosti, odvajanju magijskog, ali i istovremenom uvrštavanju etičkih principa i prije svega – ljubavi prema prirodi koja nas okružuje. Pročitajte kratke priče o onima koji su svoj život posvetili, često i uz velike žrtve, kako bismo danas bili okruženi svim znanjima i u njima uživali.

Ovo je hommage i svim onim kulturama koje nisu imale sreću ostaviti pisane tragove. Gotovo kompletna drevna povijest medicine Afrike, većine Južne i Sjeverne Amerike, te Australije i Oceanije je nedostupna. Neke informacije su zauvijek izgubljene jer tih naroda i kultura više nema. Tek njihovi današnji daleki potomci nose dijelove tog zaboravljenog znanja kroz usmenu predaju.

Podijeli

E - KNJIGE

Striborova ljekarna

Pročitajte nasumično pokoju priču, svijet se sastoji od bezbrojnih komadića slagalice. U svakom treba uživati kao u dobrom vinu.

Želim vam samo inspiraciju da tragate dalje sami.

Priče iz šume Striborove

Puno je motiva iz kojih je knjiga nastala. Znanost i njena povijest su fascinantni poput bajki i htio sam ispreplesti priče od virusa i bakterija do biljnog svijeta kojeg volim.

Motiv mi je bio udahnuti emotivnost u suho područje znanosti lišeno emocija.

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top