Povijest i razvoj medicine i korištenja ljekovitih biljaka

Razvoj korištenja ljekovitih biljaka ide ruku pod ruku ne samo s razvojem medicine, već i razvojem drugih prirodnih znanosti te filozofije i religija. Na sljedećim tematskim cjelinama možete naći kratku povijest medicine, korištenja ljekovitih biljaka i znanosti općenito s najzaslužnijim imenima za njihov razvoj.

Od starog Egipta i prvih pisanih tragova čovjeka uopće, liječenje i spiritualne teme bile su uvijek u žiži interesa, a kroz njih i prva djela u kozmetologiji, kirurgiji, ginekologiji, kemiji i svim drugim disciplinama koje danas prepoznajemo kao zasebne kategorije. Fascinantan je razvoj iz kojeg se vidi jasna težnja racionalnosti, odvajanju magijskog, ali i istovremenom uvrštavanju etičkih principa i prije svega – ljubavi prema prirodi koja nas okružuje. Pročitajte kratke priče o onima koji su svoj život posvetili, često i uz velike žrtve, kako bismo danas bili okruženi svim znanjima i u njima uživali.

Ovo je hommage i svim onim kulturama koje nisu imale sreću ostaviti pisane tragove. Gotovo kompletna drevna povijest medicine Afrike, većine Južne i Sjeverne Amerike, te Australije i Oceanije je nedostupna. Neke informacije su zauvijek izgubljene jer tih naroda i kultura više nema. Tek njihovi današnji daleki potomci nose dijelove tog zaboravljenog znanja kroz usmenu predaju.

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.