Pregled macerata

Pred vama su recepti za dvadesetak korisnih macerata. Neki macerati su vrlo sezonski i ovise o rastu biljke – kantarion se može raditi samo u doba cvatnje biljaka. Neki se mogu spravljati duže – primjerice neven cvate od proljeća pa sve do jeseni, a i u roku tri mjeseca se suhi cvjetovi mogu koristiti za pripravljanje macerata. Neki se spravljaju od suhih biljnih dijelova tijekom cijele godine, kao što je slučaj kod gotu kole i vanilije. Odabir je vaš i na taj način ćete biti kreativni i upoznati obilje prirode. Neki su vam poznati, poput kantariona, ali su u novom ruhu (odabir biljnih ulja), a drugi su vam možda manje poznati poput tepezcohuite ili urukuma.

Neki macerati su samo komercijalno dostupni, jer jednostavno ne živimo u krajevima gdje takve biljke rastu. Ali sam ih svejedno spomenuo, jer smatram da su nam dragocjeni dodatak kozmetike.

Podijeli

E - KNJIGE

Striborova ljekarna

Pročitajte nasumično pokoju priču, svijet se sastoji od bezbrojnih komadića slagalice. U svakom treba uživati kao u dobrom vinu.

Želim vam samo inspiraciju da tragate dalje sami.

Priče iz šume Striborove

Puno je motiva iz kojih je knjiga nastala. Znanost i njena povijest su fascinantni poput bajki i htio sam ispreplesti priče od virusa i bakterija do biljnog svijeta kojeg volim.

Motiv mi je bio udahnuti emotivnost u suho područje znanosti lišeno emocija.

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top