Pregled macerata

Pred vama su recepti za dvadesetak korisnih macerata. Neki macerati su vrlo sezonski i ovise o rastu biljke – kantarion se može raditi samo u doba cvatnje biljaka. Neki se mogu spravljati duže – primjerice neven cvate od proljeća pa sve do jeseni, a i u roku tri mjeseca se suhi cvjetovi mogu koristiti za pripravljanje macerata. Neki se spravljaju od suhih biljnih dijelova tijekom cijele godine, kao što je slučaj kod gotu kole i vanilije. Odabir je vaš i na taj način ćete biti kreativni i upoznati obilje prirode. Neki su vam poznati, poput kantariona, ali su u novom ruhu (odabir biljnih ulja), a drugi su vam možda manje poznati poput tepezcohuite ili urukuma.

Neki macerati su samo komercijalno dostupni, jer jednostavno ne živimo u krajevima gdje takve biljke rastu. Ali sam ih svejedno spomenuo, jer smatram da su nam dragocjeni dodatak kozmetike.

Podijeli znanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

PRIČE IZ ŠUME STRIBOROVE

Dr. Stribor Marković
Kupnjom knjige pomažete održavanju stranice Plantagea
Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.