Ulja i pakunzi za kosu

Pakung za kosu sapote

Sapote je zanimljiv ulje ili pastozno ulje (ovisno o temperaturi). Isprobajte ga u jednom finom klasičnom pakungu za kosu gdje ćemo koristiti maslac kokosa, sjemenke brokule i sapote. Fina egzotika ugodnog mirisa i bez eteričnih ulja. Odvažite navedene sastojke, otopite pažljivo u vodenoj kupelji ulijte u posudicu i pustite da se ohladi. Kao i svaki pakung, držati obično oko sat vremena te oprati kosu.

Sastojak
Postotak
(CO2 ekstrakt ružmarina)
(0,2)
ulje sjemenki brokule10
maslac kokosa40
ulje sapotead 100

Makadamija & argan ulje za kosu

Fino ulje za ispucale vrhove kose s uljima argana i makadamije koje ne masti kosu i štiti ju od isušivanja. Ako želite, dodat ćete dašak geranija, Bourbon ili egipatskog i imati prirodni parfem za cijeli dan.

Sastojak
Postotak
CO2 ekstrakt ružmarina0,2
(eterično ulje geranij Bourbon ili egipatski)(1-2)
ulje argana20
ulje makadamije20
Labrafac CC/caprylisad 100

Bundeva pakung za kosu i pakung za kožu

Pakunzi za kosu su vam poznati odavno, ali pakunzi za kožu su nam neobični. Igramo se kreativnosti jer ne očekujem da ćete mirisati po ulju buče cijeli dan, a volio bih da ispitate njen hranjivi učinak za kožu. Nadalje, koristit ćemo samo kulinarska ulja koja onda ionako možete pojesti. Dobro izmiješajte sastoje u masu koja bude kao pastozno ulje. Nanijeti na tijelo i kosu i isprati nakon pola sata do sat. Pazite pasti na parketu ili pločicama u kupaonici. Postoji opcija korištenja pojačivača apsorpcije (Cetiola V).

Sastojak
Postotak
(Cetiol V)(10)
ulje sjemenki bundeve25
ulje masline25
ulje kokosaad 100

Ulje za kosu abisinija

Jedno od dva predloženih ulja za njegu kose koja se brzo upijaju i pomažu kod ispucalih vrhova. Bogatu teksturu nenadmašne abisinije i skvalenom bogato ulje brazilskog oraha nagradit ćemo čistim užitkom mandarine.

Sastojak
Postotak
(CO2 ekstrakt ružmarina)
(0,2)
(eterično ulje usplođa mandarine)
(2,5)
ulje abisinije
20
ulje brazilskog oraha
20
Labrafac CC/caprylis
ad 100

Pakung za kosu murumuru

Maslac murmuru, podsjetimo se, kemijski je sličan kokosu ili babasu maslacu ali ima nešto veću temperaturu taljenja. Pomalo egzotičan sastav s chufa uljem i arganom posvetit ćemo afričkoj njezi kose u finom buketu palmarose. Želite li biti kreativni, dodat ćete umjesto palmarose moj omiljeni timijan kemotip geraniol, no ipak pazite na kućni budžet. Odvažite sastojke i dobro izmiješajte u pateni.

Sastojak
Postotak
(CO2 ekstrakt ružmarina)
(0,2)
(eterično ulje palmarose)
(2,5)
ulje argana
10
ulje chufe
20
maslac murumuru
ad 100

Podijeli

E - KNJIGE

Striborova ljekarna

Pročitajte nasumično pokoju priču, svijet se sastoji od bezbrojnih komadića slagalice. U svakom treba uživati kao u dobrom vinu.

Želim vam samo inspiraciju da tragate dalje sami.

Priče iz šume Striborove

Puno je motiva iz kojih je knjiga nastala. Znanost i njena povijest su fascinantni poput bajki i htio sam ispreplesti priče od virusa i bakterija do biljnog svijeta kojeg volim.

Motiv mi je bio udahnuti emotivnost u suho područje znanosti lišeno emocija.

ONLINE TEČAJEVI

Stribor Marković
Online tečajevi iz mikronutricije, fitoterapije i aromaterapije
Scroll to Top